2hdW grudniu handlowcy postanowili porównać wiedzę teoretyczną z rzeczywistością. Okazja nadarzyła się dzięki uprzejmości pana Zdzisława Muchy właściciela augustowskiego Food Outletu przy ul. Tytoniowej.

Przedsiębiorca  zadbał o to, byśmy dowiedzieli się, jak najwięcej na temat tej placówki. Sympatyczna pani Karolina wyjaśniła, na czym polega jej praca. Dowiedzieliśmy się, w jaki sposób funkcjonuje hurtownia, jak wygląda gospodarka magazynowa - od momentu przyjęcia towarów do magazynu aż do pojawienia się ich na sali sprzedażowej. W instytucjach tego typu nie wypełnia się już ręcznie dokumentów, tak jak uczymy się na lekcjach, lecz ich tworzenie odbywa się z wykorzystaniem programów komputerowych.

Mieliśmy okazję zapoznać się z artykułami znajdującymi się na sali sprzedażowej. Naszą uwagę zwróciły niskie ceny, więc nie obyło się również bez drobnych zakupów, których może dokonać każdy konsument pod warunkiem, że minimalna ich wartość osiągnie 50 zł. Na koniec otrzymaliśmy niespodzianki w postaci słodkich upominków i zaproszenie do złożenia kolejnej wizyty.

Mimo mało sprzyjających warunków atmosferycznych,  do szkoły wróciliśmy z uśmiechami na twarzach.